- -16%
Żywienie w Chorobach Serca Czapla, Jankowski
- Autorzy
- Michał Czapla
Piotr Jankowski - Rok Wydania
- 2022
- Numer wydania
- 1
- Liczba stron
- 620
- Oprawa
- Miękka
- Waga (kg)
- 0,90
- Wymiary (cm)
- 15,0 x 23,5
- Wydawnictwo
- PZWL
- ISBN
- 9788301223342
- EAN13
- 9788301223342
![](/modules/blockreassurance/views/img/img_perso/icon_cms4.png)
Zapłać tak, jak lubisz - P24, BLIK, VISA, Apple Pay...
![](/modules/blockreassurance/views/img/img_perso/icon_cms1.png)
Dostawa do paczkomatu za 9,99 zł
![](/modules/blockreassurance/views/img/img_perso/icon_cms2.png)
Proste zwroty Gwarancja Bezpieczeństwa
Żywienie w Chorobach Serca Czapla, Jankowski
Choroby układu krążenia (ChUK) są dla współczesnego świata ważnym wyzwaniem zdrowotnym. Są najważniejszą przyczyną zgonów w krajach rozwiniętych. Oddajemy do rąk czytelników jedną z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książkę kompleksowo traktującą o żywieniu osób z chorobami serca i naczyń. W książce poruszono szereg ważnych zagadnień, w tym zaprezentowano najbardziej wartościowe diety zalecane pacjentom z chorobami serca. Złożony z wybitnych osób ze świata dietetyki, pielęgniarstwa, farmacji i medycyny, będących autorytetami w swoich dziedzinach, zespół autorski daje gwarancję rzetelnego podejścia do omawianych zagadnień. Zapewnia także wysoką jakość merytoryczną prezentowanych poglądów i rekomendacji. Połączenie szerokiej wiedzy z doświadczeniem klinicznym gwarantuje czytelnikom wysoką jakość podręcznika. Mamy nadzieję, że przedstawione informacje, porady i rekomendacje okażą się wartościowe i będą wykorzystywane w codziennej praktyce. Książkę kierujemy zarówno do dietetyków, specjalistów różnych dziedzin medycyny, jak również adeptów nauk medycznych, którzy poszukują wiarygodnej wiedzy uznanych ekspertów w tej tematyce.
Opis
- Autorzy
- Michał Czapla
Piotr Jankowski - Rok Wydania
- 2022
- Numer wydania
- 1
- Liczba stron
- 620
- Oprawa
- Miękka
- Waga (kg)
- 0,90
- Wymiary (cm)
- 15,0 x 23,5
Specyficzne kody
- ISBN
- 9788301223342
- EAN13
- 9788301223342
- 1. Choroby układu krążenia problemem zdrowia publicznego
- 2. Czynniki ryzyka chorób serca
- 3. Ocena ryzyka sercowo-naczyniowego
- 4. Dietoprofilaktyka chorób serca. Przegląd światowych wytycznych
- 5. Wpływ mikrobioty jelitowej na choroby serca
- 6. Wybrane modele żywienia stosowane w chorobach serca
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta DASH
- Diety wegetariańskie
- 7. Postępowanie żywieniowe w dyslipidemii
- 8. Postępowanie żywieniowe w nadciśnieniu tętniczym
- 9. Postępowanie żywieniowe w niewydolności serca
- 10. Żywienie po przeszczepie serca
- 11. Dietoterapia otyłości
- 12. Farmakologiczne i zabiegowe leczenie otyłości
- 13. Żywienie pacjentów ze współistniejącymi jednostkami chorobowymi
- Przewlekła choroba nerek w okresie leczenia zachowawczego
- Hiperurykemia i dna moczanowa
- Insulinooporność i cukrzyca typu 2
- Cukrzyca typu 1
- 14. Postępowanie dietetyczne w niedożywieniu
- 15. Żywienie osób starszych z chorobami serca
- 16. Żywienie dzieci z chorobami serca
- 17. Suplementy diety stosowane w chorobach serca
- 18. Interakcja leków i suplementów diety z żywnością
- 19. Wybrane produkty spożywcze i ich wpływ na choroby serca
- 20. Analiza składu ciała u pacjentów z chorobami serca – aspekty praktyczne
- 21. Psychologia zmiany nawyków żywieniowych
- 22. Samoopieka pacjenta z chorobami serca
- 23. Opieka koordynowana nad pacjentem z chorobami serca
- 24. Medycyna stylu życia w chorobach serca
- 25. Pierwsza pomoc w gabinecie dietetyka
- Skorowidz
* Przy każdym zakupie powyżej 299,00 zł darmowa wysyłka!
Wszystkie zamówienia złożone w naszym sklepie do godziny 15:00 wysyłamy w ten sam dzień!
Podana informacja dotyczy dni roboczych (poniedziałek-piątek, z wyłączeniem dni wolnych od pracy) i dostawy INPOST.
Odbiór osobisty zamówień w Katowicach już możliwy!
Sklep NaMedycyne Shop, Medyków 3D (obok Śląskiego Uniwersytetu Medycznego), 40-751 Katowice.